Tre fjerdedeler av alle NHH-studenter får jobb før de er ferdig med studiene, viser en fersk undersøkelse fra Norges Handelshøyskole (NHH).

- Det er gledelig at arbeidsmarkedet for siviløkonomer fra NHH er stabilt og godt. Antall uteksaminerte kandidater har økt betydelig de senere år uten at dette har påvirket mulighetene for å få gode og relevante jobber, sier rektor Frøystein Gjesdal i en melding mandag.

NHHs årlige arbeidsmarkedsundersøkelse viser at vel 92 prosent av studentene som ble uteksaminert våren 2013 har fått seg jobb et halvår senere.

Begynnerlønnen til nylig uteksaminerte NHH-kandidatene øker også videre, der snittlønnen nå er oppe i 445.000 kroner mot 431.000 året før.

Legger man til bonuser, overtid og tilleggsgoder er den gjennomsnittlige lønnen 507.000 kroner, fremgår det.

De fire viktigste bransjene for de nyutdannede NHH-studentene er innen konsulentvirksomhet, revisjon, bank/finans og olje/gass, mens andelen som jobber innen revisjon og bank/finans har vært synkende.

Ni av ti NHH-kandidater finner arbeid i Norge. Halvparten av kandidatene finner seg jobb i Oslo, mens nærmere en fjerdedel blir værende i Bergen.

Les også:
Nesten ingen vil jobbe etter fylte 70
Norwegian-ansatte med sørgemarkering
Dagens aviser på 1-2-3  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.