– Sensorer forteller at det er et problem at studentene skriver styggere og mer uleselig enn før, antagelig fordi de ikke er vant til å skrive for hånd, skriver Ragnhild Hennum, prorektor ved Universitetet i Oslo (UiO), i en e-post til Universitas.

Studentavisen har intervjuet en student som fikk E på eksamen med denne begrunnelsen:

«Dette er en besvarelse der skriften er helt på kanten av det leselige. Sensor forstår ikke alt, men har basert sensuren på det han forstår.»

Ifølge prorektor Hennum har det vært flere tilfeller hvor studenter har fått innvilget pc under eksamen på grunn av uleselig håndskrift.

Juridisk fakultet ved UiO har innført pc på eksamen for alle studentene. Karakterene er imidlertid ikke blitt bedre av den grunn, skriver Universitas.

– Det kan jo se ut som sensorene er strengere nå som de endelig forstår hva studentene skriver og slik nøytraliserer statistikken, sier studiedekan Erling Johan Hjelmeng til avisen.

Les flere saker fra DN Talent

Bruker minst tid på studiene - får best karakterer

Her er de mest fornøyde studentene

17-åringer ypper mot it-gigant  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.