I grevskapet Waterford omkom en kvinne i 50-årene da et tre veltet over bilen hun kjørte, melder den irske kringkastingen RTE. En medpassasjer i 70-årene ble skadd.

I Tipperary mistet en mann i 30-årene livet i en motorsagulykke da han holdt på å fjerne et tre som hadde veltet i stormen, ifølge Sky News.

Irland hadde forberedt seg på at ekstremværet skulle komme, og over hele landet holdt skoler stengt. Også en rekke flyvninger ble innstilt.

Irske meteorologer hadde sendt ut rødt obs-varsel, det høyeste nivået.

Ophelia slo innover den sørlige spissen av Irland mandag, og i løpet av ettermiddagen ble det meldt at over 100.000 husstander og bedrifter var strømløse.

Orkanen ble nedgradert fra en kategori tre-orkan til kraftig uvær på ferden over Atlanterhavet. Ophelia var likevel den kraftigste orkanen som var blitt registrert så langt øst i Atlanterhavet, og den var også den kraftigste som var blitt registrert så langt nord i Atlanterhavet siden 1939.

Myndighetene i Irland har advart folk om at stormen kan gjøre alvorlig skade på bygninger og skape flom.

Innen tirsdag vil Ophelia ha beveget seg nordover til Nord-Irland og vestkysten av England. Britiske myndigheter anslår at vinden vil ligge på rundt 36 meter per sekund på det tidspunktet, og advarer mot farlige sjøforhold og mulige skader.(Vilkår)

Irkaisk offensiv mot kurdiske Kirkut
Irakiske styrker hevder å ha tatt kontroll over oljefelt og en kurdisk militærbase på sørsiden av den kurdisk kontrollerte oljerike byen Kirkut.
00:57
Publisert: