Samtidig sa hun at kvinners sinne over slik oppførsel ikke bør påvirke Kavanaughs nominasjon til amerikansk høyesterett.

Uttalelsene fra spesialrådgiveren i Donald Trumps regjering kom under CNN-programmet «State of the Union» søndag. Der sa Conway at Kavanaughs motstandere feilaktig politiserer nominasjonen hans og gjør det til «et møte i metoo-bevegelsen».

- Jeg er selv et offer

Hun hevdet at mediene og andre ofte behandler ofre annerledes «ut ifra politikken deres».

– Jeg er empatisk overfor ofre for seksuelle overgrep, seksuell trakassering og voldtekt. Jeg er selv et offer for seksuelle overgrep, sa Conway, uten å utdype videre.

– Men jeg forventer ikke at dommer Kavanaugh eller Jake Tapper eller Jeff Flake eller noen andre holdes ansvarlig for det. Du må holdes ansvarlig for din egen oppførsel, sa Conway.

Kavanaugh er blitt anklaget av tre kvinner for overgrep på begynnelsen av 1980-tallet, da både de og han var tenåringer. Conway deltok i CNN-programmet for å forsvare Kavanaugh mot anklagene.

Rådgiveren har tidligere beskrevet anklagene mot Kavanaugh som «en omfattende konspirasjon fra venstresiden».

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Risikerer livet for noen gram gull
Arbeiderne i gullgruven i det sørøstlige Venezuela jobber døgnskift i livsfarlige gruveganger, på jakt etter betaling for litt mat. Venezuelas økonomi har kollapset, gull er den sikre valutaen.
02:16
Publisert: