Regjeringen i Danmark vil bygge ni kunstige holmer utenfor København som skal utvikles til et gigantisk næringslivsområde. Totalt skal tre millioner kvadratmeter, tilsvarende 420 fotballbaner, fylles med jord, ifølge dansk TV 2.

Utbyggingsprosjektet vil bli et av de største i nyere tid i Danmark.

Det nye området vil ifølge beregninger skape opptil 12.000 nye arbeidsplasser. Prosjektet er et samarbeid mellom offentlige og private interesser.

Kunnskapstung, grønn og innovativ produksjon

– Det er et fantastisk spennende prosjekt med perspektiver. Jeg tror det kan utvikle seg til et slags europeisk Silicon Valley, som gjør at Danmark og hovedstaden kommer til å stå sterkt i konkurransen med Amsterdam, London og Stockholm fordi vi kan få grønne digitale omstillingsjobber plassert midt i hovedstaden, sier direktør for Dansk Erhverv, som tilsvarer norske NHO, Brian Mikkelsen til tv-kanalen.

Ifølge den danske regjeringen er målet å skape et av Nord-Europas ledende næringslivsområder for kunnskapstung, grønn og innovativ produksjon. Bedriftene på området skal inndeles i klynger for å utnytte kunnskapsdeling best mulig.

Etter planen skal arbeidene starte i 2022 og være ferdig rundt 2040.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette bør du vite når du kjøper parmesan
Har du opplevd at parmesanen blir smakløs i kjøleskapet? Se denne.
01:05
Publisert: