Lynmeldingstjenesten Snapchat slutter å fremheve meldinger fra president Donald Trump på sin «Discover»-side, ifølge nettavisen Axios.

Snapchat vil ikke lenger fremme Donald Trumps budskap.
Snapchat vil ikke lenger fremme Donald Trumps budskap. (Foto: Thomas White/Reuters/NTB Scanpix)

Reaksjonen kommer etter at Trump sendte meldinger som mange oppfatter som oppfordring til vold og rasisme.

Aksjekursen i Snap Inc. faller med vel to prosent på Nasdaq-børsen etter at nyheten ble kjent sent onsdag. Samtidig er Nasdaq-indeksen opp nesten én prosent, og konkurrenten Twitter stiger med over syv prosent på børsen.

Advarer mot Trump

Twitter har valgt å utstyre enkelt av Trumps meldinger med en advarsel. Trump har svart med å true med å stenge ned hele Twitter og andre sosiale medier.

Andre sosiale medier som Facebook har valgt å ikke gjøre noe, til store protester også blant selskapets egne ansatte.

Snapchat går nå enda et skritt lenger en Twitter. Snapchat svartelister nå Trump fra sine sider der nyhetssaker fremheves og promoteres.

En talsperson for Snap, selskapet som eier Snapchat sier til Axios at selskapet ikke vil promotere stemmer som fremmer rasevold og urett ved å gi dem en gratis plattform på Snapchat.

Dette betyr ikke at president Trumps konto fjernes fra Snapchat. Han kan fortsette å sende sine meldinger, men disse vil ikke fremheves og anbefales.

Snapchat brukes i hovedsak av yngre mennesker, og plattformen er en viktig kilde til nyheter for millioner unge amerikanere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.