Det er en årlig tradisjon gjennom flere tiår at presidenten arrangerer et lite juleparty for pressen i Det hvite hus. De siste årene har det vært to slike fester på grunn av den store interessen, én for trykte medier og én for tv-mediene.

Journalistene har da lagt bort penner, mikrofoner og kameraer, i en forsonende samling for å la julestemningen synke inn. Det var også en anledning for journalistenes ektefeller og familie å se de storslagne juledekorasjonene i Det hvite hus, og ta bilder sammen med presidenten og førstedamen foran julegranen.

Hele staben i Det hvite hus pleier å være til stede for mingling og uformelt samvær, og seansen pleier å vare et par timer.

Buffeten har blant annet bestått av lammekoteletter og krabber de siste årene.

Tilbyr omvisning

Men i år er festene avlyst, ifølge Trumps foretrukne tv-kanal Fox News. Det gis ingen forklaring på avlysningene.

Men pressekontoret i Det hvite hus opplyser at det vil arrangeres omvisninger i Det hvite hus for medlemmer av pressen og deres familier, hvis det er ønskelig.

President Trump har lagt bak seg en meget tøff uke etter at hans tidligere advokat og fikser Michael Cohen ble dømt til tre års fengsel, og har involvert presidenten i en rekke lyssky affærer.

Frustrert og forbannet

En rekke medier opplyser at Trump er både frustrert og forbannet, og at han de siste dagene har tilbrakt halve dagen frem til lunsj med å se på tv, tvitre og forbanne alt og alle.

Pressen får som vanlig gjennomgå av Trump, blant annet på Twitter, med de sedvanlige påstandene om «fake news», «enemies of the people» og «witch hunt».

Trump har tidligere markert sitt anstrengte forhold til pressen med å de to siste årene boikotte den tradisjonelle White House Correspondents' Dinner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De har kjempet mot juleshoppingen siden 1992, med lite hell
DNs politiske julekalender | Luke 14: Kjøpefri jul?
01:21
Publisert: