50 prosent svarer at de er misfornøyde med den amerikanske presidentens oppførsel under møtet med Vladimir Putin mandag 16. juli, ifølge ny meningsmåling som Washington Post presenterte søndag.

33 prosent svarer at de likte presidentens oppførsel, mens 18 prosent oppgir at de ikke har noen mening om saken.

President Donald Trump havnet i hardt vær da han ikke kom med åpen kritikk mot Russland og Vladimir Putin, etter at amerikansk etterretning slo fast at russerne hadde forsøkt å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016.

56 prosent svarte at de var misfornøyde med at Trump sådde tvil om etterretningstjenestens troverdighet.

Støtte blant sine egne

Senere sa presidenten at det berodde på en misforståelse, noe som skyldtes en ordglipp, og at han aksepterer etterretningens konklusjoner. Da pressesekretær Sarah Huckabee Sanders ble bedt om å klargjøre presidentens posisjon før helgen, og hvorvidt Russland fortsatt utgjør en trussel, svarte hun:

– Truslene fra Russland eksisterer fremdeles, og vi tar nødvendige skritt for å forsikre oss om at det ikke skjer igjen.

I samme måling er det også spurt om presidenten «gikk for langt» i å støtte Putin. 40 prosent svarer nei, mens 35 svarer at presidenten gikk «langt nok».

Det er for øvrig et mer splittet felt på tvers av partilinjene om hvorvidt møtet var vellykket eller ikke. 66 prosent av republikanerne ser seg fornøyd med Trumps opptreden under Helsingfors-møtet, mens kun åtte prosent av demokratene sier det samme.

Varslet nytt møte

Selve møtet, der statslederne blant annet snakket om situasjonen i Syria og Nord-Korea, var den amerikanske presidenten godt fornøyd med.

– Vi gjør det så bra som vi bare kan med Russland, og ingen president har vært strengere med Russland enn meg, sa Trump.

Nylig ble det kjent at Vladimir Putin er invitert til Washington i løpet av høsten for nye samtaler.(Vilkår)

USAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Donald Trump møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg til frokostmøte før Nato-toppmøtet.
03:22
Publisert: