Facebooks resultat for første kvartal imponerer med et resultat på 1,69 dollar per aksje, mot ventet 1,35 dollar per aksje.

Aksjekursen i Facebook steg umiddelbart da resultatene ble lagt frem like etter at de amerikanske børsene stengte klokken 22.00 norsk tid.

Facebook kan vise til vekst på de aller fleste områdene. Omsetningen øker, resultatet øker og antall brukere øker, og det øker mer enn analytikerne hadde trodd på forhånd. Annonseinngangen, særlig på mobil, og bruken av video øker også mer enn ventet.

Facebook kan vise til en imponerende vekst på 13 prosent når det gjelder antall brukere, men dette var ventet. Selskapet har nå 1,45 milliarder daglige brukere, og 2,2 milliarder mennesker logger månedlig inn på Facebook.

Det betyr at Facebook-aksjonærene og toppsjefen Mark Zuckerberg endelig kan smile igjen, etter skandalene med Cambridge Analytica, misbruk av brukerdata og generelt slumsete omgang med personvernet. Noe Zuckerberg også ble grillet for under en høring i Kongressen tidligere denne måneden.

På grunn av alle skandalene, og frykt for søksmål og brukerflukt, var Facebook-aksjen ned over ni prosent så langt i år, før kveldens resultater. Til sammenligning er den brede S&P 500-indeksen ned halvannen prosent siden nyttår.

Facebook-resultatene føyer seg inn i rekken av store amerikanske teknologiselskaper som leverer bedre enn ventet for første kvartal. Netflix, Twitter og Googles eierselskap Alphabet er blant selskapene som har overprestert i forhold til analytikernes forventninger.

Sent onsdag kveld leverte teknologigiganten Qualcomm bedre enn ventet, mens telekjempen AT&T la frem dårligere resultater enn spådd på forhånd. AMD, som er store på mikroprosessorer og annen høyteknologi, er kveldens vinnere etter å ha knust alle estimater, og stiger nesten ti prosent i handel etter børsslutt.(Vilkår)

Fantastiske Storebrand-tall ødelegger DNs veddemål med Trøim
02:37
Publisert: