Forventningene til Metas kvartalsrapport sent torsdag kveld etter børsslutt var ifølge et snitt av analytikerne en omsetning på 28,32 milliarder dollar, og et resultat på 2,56 dollar per aksje. Fasit viser en omsetning litt lavere enn ventet, på 27,91 milliarder dollar, og et resultat på 2,72 dollar per aksje, altså bedre enn ventet.

Inntektsveksten på syv prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor er den svakeste siden selskapet ble børsnotert i 2012, ifølge Variety.

Vel så viktig er at Facebook har snudd den negative utviklingen og nå kan vise til vekst i antall daglige brukere. I mars i år brukte 1,96 milliarder mennesker i snitt Facebook daglig, opp fire prosent fra mars i fjor.

På månedsbasis hadde Facebook i mars 2,94 milliarder aktive brukere, opp tre prosent fra samme måned i fjor.

For inneværende kvartal er guidingen fra selskapet inntekter på 28–30 milliarder dollar, altså bedre enn første kvartal.

Mistet troen

Markedet har ikke hatt tro på Meta på lenge, og aksjen har falt vedvarende fra toppen i august i fjor, og er mer enn halvert. Bare de siste tre ukene er aksjen ned rundt 20 prosent, og onsdag falt aksjen med cirka fem prosent i regulær handel, altså før resultatene ble lagt frem.

Investorene fryktet en reprise av forrige tallslipp for tre måneder siden. Da sendte skuffende resultater, færre brukere og dystre utsikter aksjen ned 26 prosent og barberte på et blunk bort over 2000 milliarder i aksjonærverdier.

Tøffere markedsforhold

Teknologiselskapene har slitt ekstra tungt i det siste i et generelt vanskelig aksjemarked, med økende inflasjon og frykt for store rentehevelser. Teknologiindeksen Nasdaq er for eksempel ned 20 prosent hittil i år, mens Dow Jones og S&P 500 har falt henholdsvis åtte og 12 prosent i samme tidsrom.

Resultatene tirsdag kveld fra Alphabet, som blant annet eier Google, var i så måte et faretruende varsel. Alphabet leverte marginalt svakere enn ventet, men ble stafett knallhardt på børsen både før og etter rapporteringen. Et lite halmstrå var Microsoft som også rapporterte tirsdag, og som onsdag ble belønnet med en kraftig børsoppgang for resultater så vidt bedre enn ventet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.