– Arbeidet med loven har vært fullstendig mislykket, sa Lam på en pressekonferanse tirsdag.

Lederen i Hongkong sa ikke at loven formelt skal trekkes tilbake, påpeker den franske journalisten Matthieu Verrier i avisen La Voix du Nord.

– Hun tar alltid ett steg når demonstrantene har bedt om fem, skriver han på Twitter.

Mange som tviler

Lovforslaget ble utsatt som følge av massedemonstrasjonene i storbyen, men demonstrantene har sagt at de vil fortsette å protestere til lovforslaget formelt er trukket tilbake.

– Det er fortsatt mange som tviler på regjeringens oppriktighet og som frykter at regjeringen vil starte prosessen igjen. Jeg kan slå fast her og nå at det ikke finnes slike planer, sa Lam.

Den siste måneden har det vært en rekke demonstrasjoner i Hongkong på grunn av lovforslaget om å tillate utlevering av innbyggere til Fastlands-Kina. Beboere i Hongkong frykter at lovforslaget vil bli brukt til å utlevere politiske fanger og dissidenter til Kina.

Kina har på sin side fremholdt at den politiske uroen i Hongkong piskes opp av vestlige aktører.

Massedemoer

Mandag gikk politiet løs på anti-regjeringsdemonstranter i et forsøk på å bryte opp gruppene. Demonstrantene brukte paraplyer til å forsvare seg mot politiet i en hovedgate i Mong Kok-distriktet.

Demonstrasjonene har fått internasjonal oppmerksomhet, og presset mot Carrie Lam har økt.

Hongkong er en del av Kina, men har stor grad av selvstyre og et eget rettsvesen. Den lovgivende forsamlingen, som skal behandle det omstridte forslaget, er dominert av Kina-vennlige medlemmer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.