I en pressekonferanse ved politiets hovedkvarter dro Lam et skille mellom gode og dårlige demonstranter. Lederen understreket viktigheten av respekt for loven, og lovet at demonstrantene bak stormingen av forsamlingen vil bli straffet.

Samtidig indikerte Lam at forslaget om utleveringsloven som har utløst massedemonstrasjonene, ikke kommer tilbake. Lam har tidligere uttalt forslaget er lagt på is. Lovforslaget åpner for å utlevere borgere i Hongkong til rettsforfølgelse i Kina.

Forståelse fra Trump

Etter å ha forsøkt i timevis lyktes flere hundre demonstranter i å storme den lovgivende forsamlingen i Hongkong mandag. Politiet lyktes imidlertid å ta tilbake forsamlingen etter noen timer.

USAs president Donald Trump, som nylig landet i Washington etter blant annet G20-møtet i Japan, forsvarer demonstrantene.

– Vel, de ønsker demokrati og folk flest vil ha demokrati. Dessverre er det noen myndigheter som ikke ønsker demokrati, sa Trump til journalister i Det hvite hus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.