Ifølge Zhang Xiaoming, Kinas øverste representant i Hongkong, er den pågående krisen i Hongkong den største byen har opplevd siden overdragelsen fra Storbritannia til Kina i 1997, melder nyhetsbyrået Reuters.

Kommentarene hans falt under et møte i den kinesiske byen Shenzhen mellom kinesiske parlamentsmedlemmer, medlemmer av Den Nasjonale Folkekongressen i Kina og det rådgivende organet i landet (CPPCC), der krisen i Hongkong var oppe til diskusjon onsdag.

Store demonstrasjoner

De siste månedene har store og til dels voldelige demonstrasjoner i Hongkongs gater preget nyhetsbildet.

Hongkongs leder, Carrie Lam, har kunngjort at lovforslaget som utløste protestene til å begynne med, er skrotet, men hun har ikke formelt trukket forslaget helt.

Mange av demonstrantene krever også at Lam, som støttes av regjeringen i Kina, går av, noe hun senest tirsdag gjorde det klart at hun ikke kommer til å gjøre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.