Flesteparten av tilfellene er i Lombardia-regionen nord i landet.

Over 50.000 mennesker i en rekke småbyer i regionen er bedt om å holde seg hjemme i frykt for at viruset skal spre seg.

Tre personer i Italia er så langt døde som følge av viruset. Fredag døde en 78 år gammel mann fra Veneto-regionen nordøst i landet, og søndag ettermiddag bekreftet Lombardias helsesjef Giulio Gallera et tredje dødsfall.

Italia er dermed det første europeiske landet som kunngjør at en egen statsborger dør som følge av viruset.

Fotballkamper og karneval avlyst

Etter et krisemøte i Roma har myndighetene besluttet å avlyse alle søndagens sportsarrangementer i Lombardia- og Veneto-regionene, de to regionene i Nord-Italia som så langt er rammet av viruset.

Flere Serie A-kamper påvirkes av dette, blant annet Inters kamp mot Sampdoria, som nå er utsatt på ubestemt tid.

Søndag kom også nyheten om at det berømte karnevalet i Venezia er avlyst.

– Vi er nødt til å ty til drastiske tiltak, sier Venetos regionspresident Luca Zaia.

Karnevalet i Venezia, som har vart hele februar, skulle etter planen vare til tirsdag. Italias statsminister Giuseppe Conte sier at regjeringen vurderer ytterligere ekstraordinære tiltak for å hindre ytterligere smittespredning i landet.

– Spøkelsesby

Utbruddet startet i byen Codogno, like sørøst for Milan. Bybildet er nå sterkt preget av virusfrykten.

– Det er en spøkelsesby. Det er forferdelig for oss. Folk har stengt seg inne i husene sine, og det er ingen i gatene, sier en ung kvinne ved navn Paola.

Virusfrykten har satt sitt preg på flere andre byer i Nord-Italia. I ti byer har skoler, barer og flere andre offentlige institusjoner nå blitt stengt på ubestemt tid, skriver Ritzau.

Avsperrede områder

Myndighetene har også innført flere avsperrede soner hvor det er forbudt å oppholde seg, noe som påvirker titusenvis av mennesker.

Statsministeren sier at politistyrker eller hæren vil gripe inn dersom noen forsøker å forlate eller ta seg inn i de avsperrede områdene.

– Målet er å beskytte helsen til det italienske folk, sier Conte.

For å unngå at utbruddet sprer seg ytterligere går myndighetene drastisk til verks. Nå har de innført bøter for alle som blir tatt i å gå inn i eller ut av de avsperrede utbruddssonene, skriver The Guardian.

Rundt 50.000 innbyggere er blitt bedt om å bli hjemme og unngå sosial kontakt, mens skoler, butikker og forretningsvirksomheter holdes stengt.

Flyttet motevisning

Også moteuken i Milano er påvirket av utbruddet. Giorgio Armanis show, som skulle gå av stabelen søndag ettermiddag, ble flyttet til et mindre utsatt sted.

«Avgjørelsen ble tatt for å ta vare på sikkerheten til gjestene til Armani og unngå for store folkemengder», heter det i en pressemelding som ble sendt ut.

– Dessverre har vi ikke klart å begrense spredningen av viruset, sier professor Robert Burioni hos Vita-Salute San Raffaele-universitetet i Milano, ifølge The Guardian.

– Vi må innse det fraktur at viruset sprer seg raskt. Først trodde vi at viruset bare var i utlandet, men nå er det også i Italia. De som har vært i kontakt med noen som er smittet må isolere seg selv. Folksomme plasser bør også unngås.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.