Det ventes kraftig vind og massive nedbørsmengder i helgen. Det er en måned siden forrige kraftige tyfon, Faxai, feide over Japan og medførte store skader i Tokyo-området, med problemer i kollektivtransport og strømtilførsel i flere dager.

To VM-kamper i rugby lørdag er avlyst inntil videre. Tyfonen kan også få følger For den japanske formel-1 -runden i Suzuka denne uken. Kvalifiseringen er foreløpig flyttet fra lørdag til søndag. All aktivitet i Suzuka er avlyst.

Mer enn 1.100 flyavganger lørdag er innstilt og Tokyo-baserte Aviation Wire rapporterer at stormen er ventet å treffe land øst i Japan.

Så vidt en orkan

Høyhastighetstog i Tokyo-området, inkludert lyntoget, ventes å bli innstilt lørdag.

Klokken ni lokal tid fredag lå Hagibis om lag 410 kilometer vest for øya Chichi Jima og beveget seg nord-nordvest med en fart på 25 kilometer i timen.

Maksimal vedvarende vindstyrke var da 50 meter per sekund, som så vidt tilsvarer en orkan styrkegrad 3, med vindkast på over 70 meter per sekund.

Tyfonen Faxai etterlot seg én person død og minst 130 skadde. I prefekturet Chiba var flere tusen husholdninger uten strøm og vanntilførsel i to uker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.