Tyfonen er den kraftigste stormen i Japan siden 1993, ifølge meteorolog Ryuta Kurora ved den nasjonale værvarslingen i Japan.

Det er varslet flom, sterk vind, høye bølger og kraftig regn over store deler av landet, og flere steder er det varslet evakuering. Tyfonen Jebi var ventet å slå innover sørvest, nærmere bestemt ved øya Shikoku og halvøya Kii, midt på dagen.

På morgenen tirsdag lå stormen 90 kilometer utenfor kysten, og beveget seg med en hastighet på 35 kilometer i timen, allerede da med styrke på opptil 216 kilometer i timen i vindkastene.

Det er ventet opptil 500 millimeter nedbør i Tokai-regionen og 400 millimeter i regionene Kinki og Kanto, inkludert Tokyo, fram til onsdag morgen.

Uværet som slo innover Japan i juli, tok livet av minst 226 personer, mens 10 personer fremdeles er savnet etter leirskred og store mengder nedbør. Det var landets verste værkatastrofe på mer enn tre tiår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.