Jordan har de siste dagene vært preget av store protester mot prisstigning og regjeringens forslag om å øke skattene for å få bukt med landets store gjeld.

Det har blant annet ført til at statsminister Hani Mulkis avgang.

Tilbudet om krisepakke på et beløp som tilsvarer over 20 milliarder kroner, kom under et toppmøte mellom de fire landene i den saudiarabiske byen Mekka mandag, melder Saudi-Arabias offisielle nyhetsbyrå, Saudi Press Agency (SPA).

Den skal gis i form av et depositum i den jordanske sentralbanken, garantier fra Verdensbanken, samt budsjettstøtte i fem år.

Må kutte

Jordans kong Abdullah takket under toppmøtet de tre landene. Han fremholdt at pengene vil føre til at Jordan kommer seg gjennom krisen, ifølge SPA.

Jordan sikret seg i 2016 et lån på 723 millioner dollar (nær 6 milliarder kroner) fra Det internasjonale pengefondet (IMF), men har store problemer med å få statsbudsjettet i balanse.

IMF har som betingelse for lånet krevd kuttiltak som blant annet har ført til prisøkning på basisvarer.

Kunngjøringen fra Mekka kom etter at EUs utenrikssjef Federica Mogherini søndag kunngjorde at EU gir 20 millioner euro (190 millioner kroner) i bistand til Jordan.(Vilkår)

Ismaskin til 43.642 kroner og 50 øre
På Kjøkkenbenken: Mathias Steinbru viser hvordan man lager fløyelsmyk is med Pacojet Junior
01:12
Publisert: