Valgkommisjonen i Hongkong har informert Wong om at hans nominasjon er funnet «ugyldig».

Etter måneder med protester mot myndighetene, har Wong flere ganger uttrykt at han ønsker å stille til lokalvalg og advart om at forsøk på å diskvalifisere ham bare vil generere mer støtte blant demonstrantene.

– Politisk sortering og sensur

Tirsdag opplyser han at han likevel er blitt utestengt fra å stille til det kommende valget. Han har sent mediene en kopi av brevet han mottok, der det fremgår at han ikke får stille til valg.

– Jeg fordømmer på det sterkeste myndighetene for å bedrive politisk sortering og sensur og for å frata meg mine politiske rettigheter, skriver han i en kunngjøring på Facebook-siden sin.

Lam advarer mot nedgangstider

Den politiske administrasjonen i Hongkong, der Carrie Lam er leder, har sendt ut en uttalelse der det heter at nominasjonen av en ikke navngitt kandidat til valget ikke er godkjent.

Tidligere tirsdag gikk Lam for øvrig ut og sa at Hongkong risikerer kraftige nedgangstider når selvstyreregionen går inn i sin femte måned med protester og uro. Hun sier at hennes første prioritet nå er å for slutt på volden, før hun ser etter en politisk løsning.

Hvis tallene for tredje kvartal, som kommer senere denne uken, viser negativ vekst, sier Lam at det teknisk sett betyr at Hongkong er inne i en resesjonsperiode.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.