Blant de mange som krever at Bolsonaro legger fram resultatene av testene er en føderal dommer i São Paulo, men presidenten nekter fremdeles og viser til medisinske personvernshensyn.

Kravet fra dommeren kommer etter at avisen O Estado de S. Pãulo etterspurte de faktiske resultatene etter ubekreftede rapporter om at testene var positive.

Bolsonaros fullmektige svarte i stedet med å sende et sammendrag av resultatene, men uten de faktiske testene. Det godtok ikke dommeren, som lørdag ga ham fem dager på å legge fram resultatene.

«Kanskje» smittet

Bekymring for presidentens helse startet allerede i mars etter at han kom tilbake fra USA, og lokale medier i ettertid meldte at nesten 20 medlemmer av delegasjonen hans testet positivt for viruset.

Presidenten har også bidratt til spekulasjonene ved å uttale at han «kanskje» har blitt smittet uten å vite om det.

Over 108.000 smittede

Bolsonaro har konsekvent tonet ned alvorsgraden ved viruset, og sagt at folk må gå tilbake til å leve livene sine som normalt, for å forhindre økonomisk krise. Han har også flere ganger gikk sin støtte til demonstrasjoner mot restriksjonene i landet.

Domstolene har flere ganger irettesatt ham, og bestemt at guvernører og ordførere har rett til å vedta restriksjoner og nedstengning.

Brasil har over 108.000 bekreftede tilfeller og over 7.300 dødsfall, ifølge Worldometers oversikt.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.