Mitsubishi følger med det etter den japanske bilprodusenten Nissan som i forrige uke var først ute med å avsette Ghosn som styreleder. Mitsubishi er en del av det omfattende industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, hvor Ghosn har spilt en sentral rolle.

Han ble onsdag forrige uke varetektsfengslet i ti dager mens etterforskningen av ham pågår. Han er mistenkt for å ha underrapportert inntekten sin i selskapets økonomiske rapporter til japanske myndigheter.

Lovbruddet har en strafferamme på opptil ti års fengsel og en bot på inntil 760.000 kroner, ifølge påtalemyndigheten. Også selskapet selv kan bli holdt ansvarlig, opplyser assisterende riksadvokat Shin Kukimoto.

Ghosn er en svært viktig figur i internasjonal bilindustri, men også i fransk næringsliv. Han har stått bak store omstillinger i både Renault og Nissan og har vært en sentral figur industrisamarbeidet mellom Renault, Nissan og Mitsubishi. Alliansen har til sammen 450.000 ansatte globalt og solgte 10,6 millioner biler i fjor.

Intern gransking

Nissan satt i gang en intern gransking av 64-åringen etter å ha mottatt varsel om økonomisk kriminalitet, og har samarbeidet med påtalemyndigheten om saken. Et enstemmig styre i Nissan besluttet å avsette styrelederen.

64-åringen er også administrerende direktør for den franske bilprodusenten Renault, men selskapets styre satte tirsdag inn en midlertidig erstatter for ham. Styret i Renault har imidlertid valgt å vente på bevis i saken før de beslutter å avsette Ghosn.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier - på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: