Den slutningen trekkes av flere land i den konfidensielle FN-rapporten, som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Rapporten, som mandag ble lagt frem for de 15 medlemslandene i Sikkerhetsrådets Nord-Korea-komité, er utarbeidet av et uavhengig utvalg eksperter, som overvåker FNs sanksjoner mot det nordkoreanske regimet.

Ekspertene sier at de ikke navngitte landene i rapporten tror Nord-Koreas siste atomprøvesprengninger sannsynligvis har hjulpet landet med å utvikle små atomstridshoder.

Nord-Korea har ikke utført en atomprøvesprengning siden september 2017. Landet har siden 2006 blitt ilagt stadig strengere FN-sanksjoner på grunn av atomprogrammet, men har ifølge FN-observatører likevel fortsatt å utvikle det.

Sist uke sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un at landets atomvåpen garanterer dets sikkerhet og fremtid, fordi det gjør at Nord-Korea ikke kan bli involvert i krigshandlinger.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.