Lederen for det republikanske partiets nasjonalkomité, Ronna McDaniel, er rasende.

– Er det noen som med hodet på rett plass, kan si det er greit å gjøre hemmelige opptak med stabssjefen i Det hvite hus, spør McDaniel på Twitter.

Ned Price, som var talsperson for det nasjonale sikkerhetsrådet under Obama, sier at han aldri har hørt om noe lignende brudd på sikkerhetsprosedyrene.

– Det er ikke bare noe utenom det vanlige, det har rett og slett aldri skjedd før. Beredskapsrommet er nærmest et slags hellig sted, det aller sikreste av sikre steder, sier Price.

I 2016 og 2017 var Newman politisk rådgiver og en offentlig støttespiller for Trump. Hun ble sparket fra Det hvite hus i desember i fjor, og hun hevder å ha opptak av selve hendelsen. Hun sier Det hvite hus er et arbeidssted der «alle» lyver konstant.

Opptak

– De sender meg inn til beredskapsrommet, dørene er låst, de sier jeg ikke kan gå og begynner å true meg, skremme meg og presse meg, sier hun i et intervju med NBC.

I intervjuet avspilles et lydopptak som Newman hevder å være stabssjef John Kelly som opplyser at hun sparkes på grunn av «betydelige integritetsspørsmål».

Beredskapsrommet, der beslutninger av nasjonal sikkerhet blir fattet av USAs politiske og militære ledelse, er underlagt strenge regler, blant annet er det totalforbud mot å bringe med seg elektronisk utstyr.

Alle lyver

– Jeg måtte beskytte meg fordi Det hvite hus er et sted hvor alle lyver. Presidenten lyver til det amerikanske folket, Sarah Huckabee Sanders står foran landet og lyver hver eneste dag. Du må beskytte din egen rygg, ellers så vil du se deg tilbake og ha 17 kniver i ryggen, sier hun.

Sanders har ikke kommentert anklagen mot seg selv, men retter skarp kritikk mot Newmans fremgangsmåte.

– Bare tanken på at en ansatt skulle ha sneket med seg opptaksutstyr inn i beredskapsrommet i Det hvite hus, viser ringeakt for arbeidet med å øke USAs sikkerhet, sier hun i en pressemelding.

– Og deretter skryte av det på en landsdekkende fjernsynskanal, viser ytterligere mangel på karakter og integritet hos denne misfornøyde tidligere ansatte i Det hvite hus, skriver Sanders videre.

Trump-opptak

Mandag offentliggjorde Newman et nytt opptak av en samtale hun angivelig hadde med president Donald Trump etter at hun fikk sparken, der presidenten sier «ingen har fortalt meg noe».

Newman truer i dette opptaket med å avsløre det hun omtaler som omfattende korrupsjon i Det hvite hus.

– Det skjer mye korrupt i Det hvite hus og jeg skal avsløre mye av det, sier hun i opptaket.

I boken «Unhinged» som kommer i bokhyllene tirsdag, skriver Newman at presidenten ofte brukte ordet «neger» i sin omtale av mørkhudede personer.

Sanders hevder på sin side at boken er fylt med løgner og falske anklager, og Trump har omtalt Newman som «en skurk».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.