En ansatt i det amerikanske justisdepartementet sier til CNN at det kan bli offentliggjort allerede denne uka hvem som skal ta over jobben til Rosenstein. CNN har tidligere meldt at USAs justisminister Bill Barr har valgt ut Jeffrey Rosen som sin visejustisminister.

Kilden til CNN avviser at tidspunktet har sammenheng med den siste ukas oppslag om hemmelige samtaler mellom Rosenstein og daværende fungerende direktør i FBI Andrew McCabe.

Det har vært ventet at Rosenstein skulle gå av etter at Barr overtok som justisminister etter Jeff Sessions.

Lekket til mediene

Det ble først spekulert på om Rosenstein vil miste jobben kort etter at Trump ga Sessions sparken. Men i begynnelsen av november understreket Trumps rådgiver Kellyanne Conway at Rosenstein ville bli sittende inntil videre.

Det ble imidlertid lekket til mediene at Rosenstein er på vei ut, men at det ikke var fastsatt noen dato for Rosensteins avgang.

Rosenstein har hatt som ansvar å holde oppsyn med spesialetterforsker Robert Muellers gransking av påstått russisk valginnblanding og koordinering med Trumps valgkampapparat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det ble jo voldsom ballade, sier kongen om gaven. Så skjedde dette
Kong Harald har ledet norske næringslivsdelegasjoner rundt om i verden. Som takk for hjelpen fikk han en seilbåt i 50-årsgave.
03:19
Publisert: