Det opplyste den amerikanske forsvarsministeren Jim Mattis onsdag. Militærøvelsen, som kalles Foal Eagle, holdes i Sør-Korea hver vår.

Nord-Korea har i mange år reagert sterkt på de mange militærøvelsene til USA og Sør-Korea. Det nordkoreanske regimet oppfatter øvelsene som en sikkerhetstrussel.

I fjor erklærte USAs president Donald Trump at militærøvelsene inntil videre ville bli innstilt. Den overraskende uttalelsen kom etter toppmøtet mellom Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore.

Etter toppmøtet har imidlertid samtalene mellom USA og Nord-Korea gått trått. USA er svært misfornøyd med at Nord-Korea ikke har gjort mer for å bygge ned sitt atomvåpenprogram.

I august opplyste Jim Mattis at USA ikke hadde planer om å utsette flere militærøvelser sammen med Sør-Korea.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN-kommentator Terje Erikstad: -Det er ikke nok idioter der ute. Derfor vil kryptogalskapen ta slutt
Men den etterlater seg noe meget spennende.
01:49
Publisert: