Steve Bannon har fått mye oppmerksomhet både som USAs presidents tidligere rådgiver og som redaktør for nettstedet Breitbart. I vår har han reist rundt i Europa og møtt ytre høyre-bevegelser og partier, deriblant Nasjonal Front i Frankrike.

Nå skal aktiviteten forankre seg i en ny organisasjon, kalt «The Movement», ifølge The Daily Beast.

Motvekt til Soros

Organisasjonen skal gjøre research, drive rådgivning og bli et knutepunkt for høyrevridde krefter på kontinentet, skriver nettstedet.

Ifølge Bannon skal høyrebevegelsen gå i direkte konkurranse med milliardæren George Soros, som lenge har drevet stiftelser som har gitt milliardbeløp til organisasjoner som jobber med frihet- og demokratispørsmål.

Arbeidet har ført til anklager i flere land om at han blander seg inn i deres politiske forhold, deriblant i hjemlandet Ungarn.

Sikter mot Brussel

The Movements hovedkvarter skal etter sigende legges til Brussel, der de skal jobbe inn mot valget til Europaparlamentet i 2019. Bannon skal ha uttrykt ønske om å flytte østover etter at mellomvalget i USA er over.

Til tross for noen kritiske utsagn som fant veien til boken «Fire and fury», har Bannon snakket varmt om president Trump etter at han ble avskjediget.

Ifølge Politico var han i London samtidig som den amerikanske presidenten. Der holdt han et seminar for fremstående populistiske ledere for «å sette Trump inn i kontekst».(Vilkår)

Sirkuset brexit
Britiske EU-motstandere frykter at Storbritannia aldri kommer seg ut av EU.
01:25
Publisert: