Administrerende direktør Bob Iger i Disney tjente i fjor 65 millioner dollar – over en halv milliard norske kroner.

Det er omtrent 1424 ganger så mye som medianlønnen til en Disney-ansatt. Det får Abigail Disney, som er barnebarnet til Walt Disneys bror og medgrunnlegger Roy E. Disney, til å se rødt.

«Leit at dette er radikalt»

– Da (Iger) fikk bonusen sin i fjor, regnet jeg ut at han alene, av egen lomme, kunne ha hevet lønnen til alle som jobber i Disneyland med 15 prosent, og han ville fortsatt ha sittet igjen med 10 millioner dollar. Så det finnes et punkt der for mye sirkulerer på toppen av systemet og inn i disse folkene som – det er leit at dette er radikalt å si – har for mye penger, sa Disney til The Fast Company fredag.

Disney arving Abigail Disney kritiserer Disney-sjefen for å tjene for mye.
Disney arving Abigail Disney kritiserer Disney-sjefen for å tjene for mye. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

Disney-arvingen er aksjonær i selskapet. Hun har senere fortsatt diskusjonen på Twitter, hvor hun argumenterer for at både Iger og andre høyt betalte Disney-sjefer burde få mindre betalt for å heve lønnen til lavt betalte Disney-arbeidere.

– Hvor mye ville det ha å si for livskvaliteten deres hvis de ga opp bare halve bonusen sin? Ingenting. Null. Kanskje de ikke har råd til et tredje hjem. Eller enda en båt. Jeg tuller ikke nå. Det er typen ofringer vi snakker om for toppsjefene, skrev Disney på Twitter søndag.

Hun poengterer at hun synes Iger har gjort en god jobb, men at lønnsnivået og forholdet mellom topplederens lønn og arbeidernes lønn er «sinnssyk».

Har ikke råd til grunnleggende levekostnader

Disney-arvingen mener det er uhørt at flere av Disneys medarbeidere har svært lave lønninger og ikke får endene til å møtes.

Los Angeles Times skrev i fjor at 75 prosent av de ansatte ved Disneyland i Anaheim, California, har en lønn som ikke dekker grunnleggende levekostnader. 73 prosent av de ansatte oppga at de ikke tjente nok til mat og husleie. 11 prosent oppga å ha vært hjemløse i løpet av de to foregående årene.

– Alle som bidrar til at en lønnsom bedrift går bra, og som jobber fulltid for å gjøre dette, skal ikke måtte gå sultne, skal ikke måtte rasjonere insulin, og skal ikke måtte sove i en bil. En lønnsøkning ville økt levestandarden dramatisk for folk som frem til nå har jobbet fulltid og likevel har levd under fattigdomsgrensen, sa Disney til The Fast Company.

Walt Disney Company på sin side mener prestasjonene til Iger forvarer den skyhøye lønnen, og at Disney-ansatte får en rettferdig startlønn på minimum 15 dollar i timen pluss gratis utdannelsesmuligheter.

Det imponerer ikke arvingen videre.

– Å avfeie kritikk av lave lønninger ved å si at dere betaler mer enn den føderale minstelønnen og at dere gir mulighet for gratis utdannelse er en avledningsmanøver. Vi vet alle at den føderale minstelønnen er for lav til å leve av. Så hvorfor må et selskap som er mer lønnsomt enn noensinne ha lønninger så tett opptil det absolutt minste tillatte, spør Disney på Twitter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.