Washington Post skriver torsdag at alle seniorrådgiverne i administrasjonsavdelingen i utenriksdepartementet har gått av. Det skjer få dager etter at Rex Tillerson ble godkjent som USAs nye utenriksminister.

Vil ikke jobbe under Trump

Patrick Kennedy, som omtales som departementets «nummer to», samt tre av hans viktigste medarbeidere kunngjorde onsdag at de har sagt opp ettersom de ikke ønsker å jobbe under Trump-administrasjonen.

Dette ses på som et stort tap av kompetanse om utenriksfeltet og amerikansk diplomati.

– Dette er det største kollektive tapet av institusjonell hukommelse noen kan huske, og det er veldig vanskelig å erstatte, sier David Wade, som ledet departementet under utenriksminister John Kerry.

Sjefen for grensepolitiet går av

Torsdag ble det også kjent at sjefen for det amerikanske grensepolitiet, Mark Morgan, går av. Det er imidlertid uklart om han selv har valgt å trekke seg eller om han har fått sparken.

Nyheten kom dagen etter at president Donald Trump kunngjorde at han vil bygge en mur ved grensa mot Mexico og ansette 5.000 nye grensepolitifolk.

Morgan har hatt en lang karriere i det amerikanske militæret samt i etterretningstjenesten FBI der han tilbrakte 20 år, før han ble leder for grensepatruljen i oktober 2016. 

Johaugs manager: -Jeg så hun var preget
Johaugs manager: -Jeg så hun var preget
02:03
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.