– Jeg ønsker Venstres leder Lars Løkke Rasmussen lykke til i arbeidet med å danne ny regjering. Danmark er en av våre nærmeste samarbeidspartnere både bilateralt, i det nordiske samarbeidet, i Europa og internasjonalt, sier Solberg til NTB.

Statsministeren sier at det var et meget spennende valg, noe også meningsmålingene tilsa på forhånd. Blå blokk fikk 51,9 prosent av stemmene og 90 mandater, og rød blokk fikk 48,1 prosents oppslutning og 89 mandater i folketingsvalget.

– Det var en valgkamp med stort engasjement og intensitet, noe også den høye valgdeltakelsen på 85,8 prosent er et uttrykk for, sier Solberg. Hun legger til at det store spørsmålet når Løkke skal danne regjering, er hvordan regjeringen skal se ut.

– Lederen av Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har sagt at for ham er det viktigst hvordan han kan få størst mulig gjennomslag for DFs politikk – innenfor eller utenfor regjering. Så vil de kommende dagers forhandlinger vise sammensetningen av den nye regjeringen og hvilken politikk den vil føre, sier hun.

Les også:
Valutasmell for Wenaas
- Hva skal du gjøre når du er ferdig å sjekke jobbannonsene for dagen?
Eventyrlig år for Collier (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.