BBC, ITV og Skys valgdagsmåling gir De konservative og Liberaldemokratene et hårfint flertall med 326 av Underhusets 650 seter.

– Det ser ut til at De konservative blir større en Labour, men jeg tror ikke de blir så store som i denne målingen. Da blir spørsmålet om de har flertall med Liberaldemokratene og eventuelt med UKIP. Har de ikke det, blir det krevende, sier Lahlum til NTB.

– Usikkert

Labour får bare 239 representanter på valgdagsmålingen.

Lahlum sier at målingen er veldig usikker og understreker at det er for tidlig å kåre en vinner.

– Vi kan fort få en situasjon der De konservative blir klart størst, men der de og deres støttespillere er i mindretall. Da blir spørsmålet om Labour kan danne regjering, selv om de er klart slått av De konservative. Det er kanskje det mest sannsynlige scenarioet, sier Lahlum.

Stort engasjement

Lahlum deltok torsdag kveld på to valgvaker i Oslo. Han sier han opplever et stort engasjement for valget.

– Det er artig at det er to store valgvaker for et britisk valg i Oslo. Det har nok noe med spenningen å gjøre, og det ser man også i Storbritannia, sier han.

Mot blå seier i Storbritannia  

Les alt om valget i Storbritannia her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.