Oljeprisene faller svakt onsdag, i forkant av den ukentlige oljelagerrapporten fra USA i kveld.

Tall fra bransjeorganisasjonen API tirsdag, viste en oppgang i lagrene på 7,1 millioner fat i forrige uke, mens en konsensus utarbeidet av Bloomberg viser at forventningene i markedet er at dagens rapport fra det amerikanske energidepartementet vil vise en økning på 3,75 millioner fat i uken som endte 16. oktober. De tre foregående ukene har lagrene økt med totalt 14,6 millioner fat.

- Markedet beveger seg mest sidelengs, men tonen er nervøs og prisen begynner å nærme seg nylige lavpunkter. Markedet venter på produksjonstall fra USA. Vi har nylig sett ytterligere fall i riggtellingen, og hvis det fører til betydelig produksjonskutt, vil det mottas positivt i markedet, sier sjefanalytiker Ric Spooner i CMC Markets til Bloomberg News.

Ellers vil det kunne få oppmerksomhet i dag at Venezuelas president Nicolas Maduro skal presentere bevis til tekniske eksperter i Opec om at det er nødvendig med en oljepris på 88 dollar fatet for å garantere nødvendige investeringer.

Prisdifferansen mellom Brent og WTI har det seneste døgnet minsket med 11 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 2,56 dollar pr fat for kontrakter med lik forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som fra i dag er desember-kontrakten, noteres til 46,02 dollar pr fat onsdag morgen, ned 27 cent fra foregående handelsdag.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå WTI-prisen på om lag 46,25 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er desember-kontrakten, handles for 48,58 dollar pr fat mandag morgen, ned 13 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 10 cent til 48,71 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 48,78 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres onsdag morgen til 48,53 dollar pr fat, opp 7 cent fra foregående handelsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: - De er for optimistiske

Nordea noe svakere enn ventet i tredje kvartal

85 prosents inflasjon i Venezuela

Se DNTV: Skal vokse i trange tider

Skal vokse i trange tider
Skal vokse i trange tider
00:38
Publisert: