Oppdatering: DNB Markets melder mandag formiddag at meglerhuset i oppdateringen mandag morgen kom i skade for å skrive at euroen ville koste 9,70 kroner om en måned. Det riktige skal være 9,60 kroner, ifølge meglerhuset.  Artikkelen er derfor endret.

I en oppdatering mandag kommer meglerhuset DNB Markets med ny og oppdatert prognose for utviklingen i den norske kronen.

Meglerhuset venter at den norske valutaen vil svekkes kraftig frem mot årsskiftet.

Mens en euro mandag handles til 9,21 kroner, ser meglerhuset for seg at man om en måned må ut med 9,60 kroner for den europeiske valutaen.

Det er tre grunner til at kronen vil oppleve denne kraftige svekkelsen, ifølge DNB Markets:

  • Økt kommersiell etterspørsel etter utenlandsk valuta i Norge
  • Norges Bank reduserer de daglige kjøpene av norske kroner i desember
  • Forventningene til den norske renteutviklingen vil endres i en periode med svak likviditet i kronehandelen

I forbindelse med det siste punktet gjentar meglerhuset forventningen om at Norges Bank kutter renten med 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent på møtet i midten av desember.

Dersom vi ser bort fra den kraftige intradagbevegelsen i forbindelse med fjorårets desembermøte i Norges Bank, vil en euro på 9,60 være det dyreste siden desember 2008.

Fremover tror imidlertid meglerhuset at kronen vil styrkes mot den europeiske valutaen.

«Etter hvert som nedsiderisikoen reduseres, vil kronen få en mer attraktiv vurdering, ansporet av høyere oljepriser og økt kommersiell etterspørsel etter kronen. På 12 måneders sikt forventer vi derfor at eurokronekursen vil falle ned mot 9,00», skriver DNB Markets i oppdateringen.

DNBs prognoser:

Kilde: DNB Markets(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dollarhopp trekker råvareprisene ned  

Safe-leder: – Oljebransjen var overbemannet  

Asia i dag: - Nå nærmer det seg bunnen  

Se DNtv:

Skal forutsi katastrofer med stordata
Systel leverer beredskapssystemer til franske myndigheter. Selskapets neste store satsningsområde er prediksjon – muligheten til å forutsi hvor kriminalitet og terror skal skje.
02:02
Publisert: