Onsdag ble konsumprisindeksen (KPI) lagt frem av Statistisk sentralbyrå (SSB). KPI steg med 0,1 prosent fra oktober til november.

Les saken her: Prisvekst som ventet

Publiseringen av KPI førte ikke til store endringer i valutakursene, og ifølge valutaanalytiker Ole-Håkon Eek-Nilsen er det heller ingen grunn til at KPI i dag skulle ha ført til aktivitet.

- KPI er akkurat som ventet. Vi ser vanligvis en markedsbevegelse dersom den blir veldig annerledes enn man tror, sier han.

Omtrent uendret

En euro kostet 8,84 kroner like før tallet ble kjent klokken ti onsdag formiddag. Minutter senere koster en euro 8,83.

I skrivende stund koster et britisk pund 11,18 og en amerikansk dollar 7,13.

Et pund kostet 11,19 kroner i forkant av publiseringen, mens en dollar gikk for 7,14 kroner.

Se fullstendig liste over valutakursene her.

Usikkerhet

Ifølge Eek-Nilsen er det i dag mer oppmerksomhet rundt hva som skjer med oljeprisen. Imidlertid peker han på en hendelse som har langt større betydning.

- Langt viktigere er Norges Banks rentemøte i morgen. Det er det alle snakker om og tenker på. Der er bekymringen stor for det meste. Det kan gå alle mulige veier, det prises en enorm usikkerhet rundt akkurat det møtet.

- De handlene man ser nå er nok de som i all hovedsak posisjonerer seg for rentemøtet, understreker han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: Mer smerte i vente for Kina

USA i dag: Wall St. tråkker på bremsen

Tilbyr Larsen 170 millioner