Markedsreaksjonene på situasjonen i Hellas er overraskende moderate, ifølge økonomene.

- Kronen har derimot svekket seg, påpeker seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets i morgenrapporten fra DNB Markets tirsdag.

En euro koster i skrivende stund 8,97 kroner og du må ut med 8,16 kroner for en dollar. Se oversikt over alle valutakursene her.

- Vi må tilbake til midten av mars for å finne lignende nivåer. Det er i hovedsak oljeprisen som forklarer, men en risk off etter Hellas-avstemningen kan også ha bidratt, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets i en rapport fra meglerhuset tirsdag.

Svakere oljepris

Ifølge Haugland er fallet i oljeprisen grunnen til at kronen har blitt betydelig svakere.

- Et fire prosents fall i oljeprisen, til 57 dollar fatet, er en viktig forklaring på svekkelsen, understreker hun.

Oljeprisen har blitt lavere som følge av forhandlingene rundt en atomavtale med Iran. Dersom avtalen kommer på plass, vil det føre til et betydelig økt tilbud av olje på verdensmarkedet.

Kommer en avtale i stand, står iranske oljetankere klare med opptil 45 millioner oljefat til salgs, ifølge oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets.

Les mer her: En atomavtale kan sende 45 millioner fat olje i markedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

6.000 ansatte må gå fra oljeservicegigant

Asia i dag: Ny skuffelse for Samsung

Her møtes topplederne til nye Hellas-samtaler

Se DNTV: Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert: