- Det bygges støtte for en sterkere krone.

Det skriver makroanalytiker Magne Østnor i en fersk oppdatering fra DNB Markets, som har tittelen «Et kronerally står skrevet i stjernene».

Den norske kronen har blitt kraftig styrket de siste ukene.

Etter at inflasjonstallene i forrige uke kom inn betydelig sterkere enn ventet, ble kronen umiddelbart styrket mot de fleste store valutaene.

  Varsler euro på åtte-tallet

Han spår at en euro vil koste 8,7 kroner om ett år, og peker på at kronekursen nå ikke er like avhengig av en oppgang i oljeprisen:

- De fundamentale forholdene er i ferd med å stabilisere seg, som reduserer nedsiderisikoen i forhold til vekst. Vi forventer også at nøkkeltallene kommer til å bedre seg gjennom andre halvår.

En euro koster torsdag 9,25 kroner.

Østnor mener at Norges Bank nå er ferdig med rentekuttene, som vil føre til en reprising av kronen.

- Høyere oljepriser vil gi ytterligere støtte, og en sterkere krone vil ikke være et problem for Norges Bank dersom oljeprisene fortsetter å stige, skriver han.

  Flere tror på kronehopp

Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets mener Norges Bank ikke trenger å bekymre seg for en massiv kronestyrkning dersom den lar være å kutte renten, fordi det i markedet kun er priset inn en liten sannsynlighet for rentekutt i september.

Ifølge ham er kronen nå 1,75 prosent sterkere enn Norges Bank har sett for seg.

Les flere saker på DN.no:

Solgte aksjer i «Petter Uteligger»-selskap – tjente 2,5 millioner kroner

Fall i lakseaksjer på børsen

Se DNtv: Slik fanget han alle pokémonene

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.