Salget av utenlandsk valuta har siden helgen steget med hele 74 prosent på årsbasis ved postkontorenes filialer og nettjenester, melder nyhetsbyrået Reuters onsdag.

Bare tirsdag var valutasalget 49 prosent høyere enn på samme dag i fjor. På det britiske postvesenets nettsider steg salget med hele 381 prosent. Også valutaforhandleren Travelex melder at valutaordrene økte med 30 prosent fra 14. til 21. juni.

En forklaring på at britene bytter pund mot euro og dollar i stor skala, er at de ønsker å gardere seg mot et stort fall i pundets verdi dersom det blir flertall for brexit torsdag. Pundet har svingt kraftig den siste tiden, selv om de siste meningsmålingene fortsatt viser dødt løp.

Pundet har styrket seg med nesten 2 prosent mot andre store valutaer den siste uken, noe som tyder på at også markedet tror britene blir værende i Unionen. Onsdag morgen var pundet verdt 1,46 dollar – den beste kursen på fem måneder. (©NTB)

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.