Kronen styrkes umiddelbart etter at Norges Bank besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,50 prosent.

En euro koster 8,98 kroner like etter beslutningen ble kjent. Rett før klokken 10.00 måtte du ut med 9,02 kroner for en euro.

Dollaren kostet før beslutningen ble kjent 8,28 kroner. Nå koster en dollar 8,22 kroner.

Også pundet har blitt billigere i løpet av noen få minutter. Et pund koster nå 10,04 kroner, mot 10,10 kroner før beslutningen ble kjent.

Avviker ikke vesentlig fra anslagene

Norges Bank opplyser i en pressemelding at foventede styringsrenter hos Norges handelspartnere har steget noe. I tillegg viser sentralbanken til at oljeprisen har økt noe mer enn den har lagt til grunn, og at kronen er styrket.

Videre viser Norges Bank til at kapasitetsutnyttingen i økonomien samlet ser ut til å være omtrent som den så for seg i september, men at boligprisene og husholdningenes gjeld har steget noe mer enn ventet.

– Samlet sett avviker ikke utviklingen siden september vesentlig fra anslagene i forrige pengepolitiske rapport. Det tilsier at styringsrenten holdes uendret ved dette møtet, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Svekket svenskekrone

Også den svenske Riksbanken kom med sin rentebeslutning torsdag.

Den svenske kronen ble umiddelbart noe styrket etter at rentebeslutningen kom klokken 09.30. Det tok imidlertid ikke mer enn noen få minutter før bevegelsen ble reversert. Nå er den svenske kronen svakere mot den norske enn før rentebeslutningen.

Riksbanken besluttet å holde renten uendret og gjør heller ikke endringer i sitt program for verdipapiroppkjøp. Den svenske sentralbanken varsler imidlertid at den ser en enda lavere rente i 2017.

Like før den svenske rentebeslutningen ble kjent kostet 100 svenske kroner 91,86 norske kroner. Nå koster 100 svenske kroner 92,12 norske kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: