Et viktig nytt steg mot å gjøre kinesiske yuan til en ny verdensvaluta i internasjonal handel er tatt onsdag.

Sentralbankene i Storbriannia og Kina melder å ha inngått et samarbeid om oppgjør og betaling av handel med kinesiske yuan i London, skriver The Wall Street Journal (WSJ) onsdag.

- Jeg har jobbet så hardt over de tre siste årene for å sikre at vi er den ledende vestlige tradingsentralen i den kinesiske valutaen. Innsaten har betalt seg - og dagens avtale er nok et stort skritt frem, sier Storbritannias finansmininister George Osborne i en kommentar.

Helt siden Kina etablerte Hong Kong som sitt første tradingsenter for valutahandel i 2009 - og etter hvert som myndighetene har gjort et seriøst forsøk på å gjøre yuanen til en utfordrer til dollaren som verdensvaluta - har konkurransen om å bli det neste knutepunktet for yuan-handelen vært knallhard.

Tokyo, Sydney, Luxembourg og Kuala Lumpur har alle ønsket en bit av kaken, men Singapore og London har hele tiden ledet an i konkurransen, ifølge WSJ.

Handelen i den kinesiske valutaen er mer enn tredoblet de siste tre årene og passerte 120 milliarder dollar per dag i 2013, ifølge Bank of International Settlements.

Dette er imidlertid beskjedent sammenlignet med dollaren, hvor det i gjennomsnitt blir gjort transaksjoner for rundt 4.650 milliarder dollar hver eneste dag.

Les også:
Storstreik rammer 600 Lufthansa-flygninger r
Varsler dyreste euro siden 2009 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.