Markedet ser ut til å ha tatt mangelen på enighet mellom Hellas og kreditorene rolig med små bevegelser i rente- og valutamarkedet over natten.

Med få nøkkeltall på kalenderen fredag, tror Danske Bank Markets at fokuset vil være rettet mot Hellas etter eurogruppen ikke kom frem til noen løsning på møtet torsdag. De venter at det kommer en løsning i siste liten, og at bundeskansler Angela Merkel i Tyskland vil spille en viktig rolle.

Dollaren er i ferd med å svekke seg mot euro for tredje uken på rad, og mot yen for andre på rad, skriver Bloomberg News. Dollar-indeksen, som måler dollaren mot 10 andre valutaer stiger litt fredag, etter å falt de to seneste handledagene.

- Man skulle trodd at euroen kom under press. Men det har vært mye skuffelse i forbindelse med uttalelsen fra rentekomitéen i Federal Reserve og den mulige banen til amerikanske renter. Det ser ut som takten i fremtidige renteøkninger blir veldig, veldig sakte, sier Derek Mumford i Rochford Capital til Bloomberg News.

Svekket

- Fokuset på rentedifferanser som har styrket dollaren gjør det paradoksalt nok nå vanskelig med ytterligere styrkelse ettersom forventningen om første renteheving blir skjøvet tilbake, sier meglersjef for valuta Shinji Kureda i Sumitomo Mitsui Banking Corp. til Bloomberg News.

Fredag besluttet også Den japanske sentralbanken å holde pengepolitikken uendret. Danske Bank viser til at beslutningen var ventet, og at det ikke har gitt betydelig reaksjoner i yen.

Kronen er fredag morgen svekket med om lag en og en halv øre mot euro, til 8,8384, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs torsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med rundt syv øre til 7,8078.

Euro er svekket til 1,1316 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1359 dollar i New York torsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet torsdag på 1,746 prosent, mot 1,779 prosent onsdag. Fredag formiddag faller renten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Her er de beste motorene

– ECB vurderer å øke støtten til greske banker

Se DNTV: Anbefaler bruk av mindre oljepenger

Anbefaler bruk av mindre oljepenger
Dette for å unngå langt mer smertefulle innstramninger i fremtiden.
03:14
Publisert: