Bakgrunnen er at investorer reduserte sine forventninger om tempoet i den amerikanske sentralbanken Federal Reserves renteheving, etter onsdagens offentliggjøring av referatet fra Feds seneste rentemøte, skriver Bloomberg News.

- Fed hever muligens ikke rentene så tidlig som ventet. De som reagerer raskest på Fed-signaler, svekker sine kjøpsposisjoner, sier Masafumi Yamamoto, tidligere sentralbankanalytiker som nå er sjef for Praevidentia Strategy i Tokyo, til nyhetstjenesten.

Sterk euro

Euro er nær sitt sterkeste nivå på tre uker mot pund, før den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi taler i Washington og før Bank of England holder sitt rentemøte onsdag.

«I lys av den seneste utviklingen er det grunn til å anta at det fortsatt vil være kun to personer i Bank of England som stemmer for renteoppgang og at pengepolitikken følgelig holdes uendret på dagens møte», skriver DNB i sin morgenrapport.

Meglerhuset mener referatet fra møtet, som offentliggjøres 22. oktober, vil være viktig, fordi det vil kunne kaste lys over komiteens diskusjoner om ledig kapasitet, rentesetting, og hvorvidt det er flere som har, eller som vurderer å stemme for renteoppgang.

Venter jobbtall

Fra USA kommer de ukentlige arbeidsmarkedstallene. De er ifølge Nordeas morgenrapport ventet å vise at 295.000 søkte om arbeidsledighetstrygd for første gang i forrige uke.

«Selv i perioden før finanskrisen var det sjelden disse tallene var under 300.000, så dette er en indikasjon på at det er god utvikling i det amerikanske arbeidsmarkedet», skriver Nordea.

Pengebruken i det norske statsbudsjettet virker ifølge banken å være godt tilpasset tempoet i norsk økonomi, og Regjeringen kanskje kunne tillatt seg å bruke enda mer oljepenger, ut fra forventninger om lavere oljeinvesteringer.

«Regjeringen er imidlertid mer positive enn oss til utviklingen i norsk økonomi i 2015, og den ønsker nok å holde tilbake på pengebruken, for å ikke forverre konkurranseevnen ytterligere», sier Nordea.

Kronen er torsdag morgen svekket med rundt en kvart øre til 8,198 mot euro sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs onsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom styrket med rundt fire øre til 6,434.

Euro er marginalt styrket mot dollar siden markedet i New York stengte onsdag kveld, og handles rundt 1,274 dollar.

10-års norske statsrenter endte onsdag kveld på rundt 2,207 prosent, og var dermed 0,3 basispunkter lavere enn foregående handledag.

Les også på DN.no i dag:
Ingen bud på omstridt villa
PC-en er ikke død
Fersk Innovasjon Norge-sjef: Derfor vil hun finansiere prosjekter som mislykkes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.