Frankrike kan være på vei inn i resesjon, advarer det franske statistikkbyrået INSEE.

Byrået tror Frankrike kommer til å oppleve en økonomisk nedgangsperiode i det siste kvartalet i år og første kvartal av 2012.

Regjeringen har et mål om en vekst på 1 prosent, men INSEE tror det blir vanskelig å nå målsettingen. Statistikkbyrået anslår at franskmennene kan klare en vekst på 0,1 prosent etter de tre første månedene neste år. Men det vil da være nødvendig å klare en vekst på 1,3 prosent siste halvdelen av 2012 dersom landet skal holde seg over 1 prosents vekst totalt sett for året, ifølge analytikere.

– Det er klart at det blir svært vanskelig sier INSEEs hovedanalytiker Sandrine Duchene.

Et land er i resesjon når det har negativ økonomisk vekst minst to kvartaler på rad.

Hele eurosonen
Revisjonsfirmaet Ernst & Young spår at hele eurosonen kommer til å gli tilbake i en «mild» resesjon første halvdel av neste år. Revisjonsfirmaet varsler en vekst på kun 0,1 prosent for hele 2012.

Selskapets prognoser viser også at arbeidsløsheten ikke vil komme under 10 prosent før 2015, melder BBC.

Riktig retning
– Reformene det ble enighet om på EU-toppmøtet, var et steg i riktig retning, og mottakelsen ser ut til å være forsiktig positiv. Men investorene ser fortsatt svært bekymret på utsiktene til at politikerne får gjennomført dem raskt, skriver Ernst & Young i en rapport.

26 av EUs 27 medlemsland ble før helgen enige om opprettelsen av en ny avtale om strengere budsjettdisiplin.

Torsdag formiddag steg både euroen og aksjekursene i Europa noe etter at euroen på onsdag falt til sitt laveste nivå mot dollaren siden januar.

Les også: Frankrike henger ut britisk økonomi

Sarkozy tar nedgradering med ro

- Verdens svakeste trippel A (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.