Dersom den planlagte utbyggingen av E18 ikke skrinlegges, vil ikke SV inngå noen forpliktende samarbeidsavtale med Ap etter høstens kommunevalg i Oslo.

– SV vil kun støtte et byråd som sikrer Oslos innbyggere ren luft. I dag dreper oslolufta, og forurenset luft er et kjempeproblem, ikke bare noe byen sliter med åtte-ti dager i året, slik mange tror, sier SVs Marianne Borgen til Dagsavisen.

- Skrinlegging en forutsetning

Partikollega Heikki Eidsvoll Holmås sier det viktigste tiltaket for å bekjempe den dårlige luftkvaliteten er å få stanset den planlagte E18-utbyggingen.

– For den vil føre til langt flere biler inn til Oslo, og med det også til mer forurensning, sier Holmås.

Begge to understreker imidlertid at deres mål er å erstatte dagens Høyre-styre i hovedstaden.

– Men for at vi skal kunne inngå en forpliktende samarbeidsavtale med Ap, er det en forutsetning at Ap som oss vil gå inn for å skrinlegge den planlagte E18-utbyggingen, sier Borgen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Slakter norsk veibygging