Saken er oppdatert.

USA innfører mandag visumnekt og fryser eiendeler som tilhører sju venezuelanere. Blant dem som nå bli sanksjonert, er Venezuelas etterretningssjef og sjefen for landets politi.

I en presidentordre uttrykte Obama bekymring for landets behandling av opposisjonelle.

– Venezuelanske tjenestemenn som bryter menneskerettighetene til venezuelanske borgere og som deltar i korrupsjon, er ikke velkommen hit. Nå har vi verktøyene til å fryse deres eiendeler og hindre dem fra å benytte seg av USAs finanssystem, sa talsmann Josh Earnest i Det hvite hus i en uttalelse.

Venezuelanske myndigheter svarer på sanksjonene med å midlertidig tilbakekalle sin ambassadør til USA hjem «for konsultasjoner».

To år etter president Hugo Chávez' død har etterfølgeren Nicolás Maduro skjerpet sin antiamerikanske retorikk, og landets økonomi er i dyp krise.

Myndighetene slår hardt ned på opposisjonen i landet, og i februar ble den opposisjonelle Caracas-ordføreren Antonio Ledezma pågrepet og tiltalt for å angivelig ha planlagt et kupp mot regjeringen.

Les også:
Advokat: - Et signal om at Norwegian ikke har mer å gå på
- Det er ikke noe svart hull, dette her
Traa tar millionutbytte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.