Kronen er svekket fra 8,10 kroner per euro til 8,23 den siste uken, som er den svakeste kronekursen målt i euro siden februar ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: <b>Svalestup for kronen</b>

Når Statistisk sentralbyrå i dag offentliggjør tall for prisstigningen i august, kan det bli ny dramatikk i valutamarkedet, tror seniorøkonom Anette Einarsen i Nordea Markets .

– Tallene kan vise en vesentlig svakere inflasjon enn det Norges Banks venter. Det gir utsikter til mindre aggressive renteøkninger fremover. Resultatet blir svekket interesse for norske kroner relativt til andre valutaer, og videre svekkelse av kronekursen, sier Einarsen til DN.

"Spekulanter"
Ottar Ertzeid, leder av DnB Nor Markets, som har hånd om cirka 40 prosent av handelen i norske kroner i valutamarkedene, mener at det klart er finansielle aktører – «spekulanter» – som selger unna kroner.

Nordea Markets venter en prisstigning (energipriser og offentlige avgifter holdt utenfor) på en halv prosent de siste 12 månedene frem til siste månedsskifte, med en nedgang på 0,2 prosent i august. Det er litt mindre enn gjennomsnittet av konkurrentenes prognoser, 0,6 prosent på årsbasis.

Norges Bank venter en prisstigning på 0,9 prosent for tolvmånedersperioden, ut fra prognosene i siste inflasjonsrapport.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.