Den amerikanske sentralbanken ventes fortsatt å nedskalere sine tilbakekjøp av amerikanske stats- og eiendomsobligasjoner i de "kommende månedene".

Det fremkommer av dokumentene fra det seneste møtet i sentralbankens rente- og markedskomité fra oktober som ble offentliggjort onsdag kveld, ifølge The Wall Street Journal.

Fed foretar månedlige tilbakekjøp på i alt 85 milliarder dollar for å få den amerikanske økonomien på rett kjøl.

Målet er å pøse ut likviditet i økonomien og samtidig bidra til at rentene som bedrifter og husholdninger er stilt overfor holdes lave.

Sentralbanken har tidligere varslet å ikke ville stoppe før man ser en betydelig bedring i sysselsettingen.

Da det tidligere i år var flere tegn til markert bedring i amerikansk økonomi, med økende vekstrater og lavere arbeidsledighet, startet sentralbanksjef Ben Bernanke forsiktig å ymte frempå om at neddtrappingen av obligasjonskjøpene kunne starte i inneværende år.

Tirsdag kveld advarte imidlertid han om at amerikanske renter ville holde seg lave i "en betydelig periode" fremover uavhengig av en nedtrapping, i en tale han holdt for en forsamling økonomer i Washington.

- Økonomien har gjort betydelige fremskritt siden resesjonen var på sitt dypeste. Men vi er fortsatt langt fra å være der vi gjerne vil være, sa Bernanke i sin tale.

Dokumentene fra Feds oktober-møte viser også at renten var et hett tema blant representantene, der en rekke virkemidler for å holde de korte rentene lave lenge, selv etter stimuliprogrammet var avsluttet, ble diskutert, ifølge WSJ.

Det er ventet at nedtrappingen av støttekjøpene vil skje fra nyttår.

Sentralbanken har tidligere antydet at støttekjøpene vil opphøre helt når ledigheten når syv prosent og at styringsrenten ikke vil bli hevet før arbeidsledigheten når 6,5 prosent.

I oktober var ledighetsraten på 7,3 prosent.

Bernanke har vært sentralbanksjef i åtte år, og vil avløses av sin nestkommanderende Janet Yellen (67) over nyttår. Hun blir den første kvinnelige Fed-sjefen i bankens 100-årige historie.

Les også: Passerer Skeie i rigg-maktkampen

<b>Average Joe sender Wall Street sidelengs</b>

<b>Får nye 80 mrd. i bot</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.