Amerikanske børser snudde ned onsdag etter at positive signaler fra amerikanske forbrukere bidro til å løfte markedet fra start.

Fed-referatet fra rentemøte i oktober bekrefte at sentralbanken vil trappe ned sine tilbakekjøp i "de kommende månedene".

Samtidig varsles det lave korte renter lenge, også utover at tilbakekjøpene er avsluttet. Dermed sender sentralbanken et signal om at det vil ta lang tid før økonomien er på fote.

Det var også oppfatningen etter sentralbanksjef Ben Bernankes uttalelser tirsdag.

"Målet for renten på de føderale midlene vil trolig holde seg nær null i en betydelig periode etter at tilbakekjøpene avsluttes, kanskje godt etter at arbeidsledighetsraten bryter Feds 6,5 prosent grense", uttalte Bernanke i en tale til en forsamling økonomer i Washington tirsdag kveld norsk tid.

Les også: Ventes sakke seddelpressen i de kommende månedene

Detaljhandelen steg 0,02 prosent i oktober, det dobbelte av hva som var ventet i kjølvannet av budsjettkrisen og nedstengningen av store deler av den offentlige virksomheten.

Les også: - USA er ikke lenger en kriseøkonomi

- Tallene i dag viser at privatmarkedet i USA så og si er friskmeldt, og det er veldig positivt, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets til DN.no.

Les også: Bernanke: Økonomien langt fra der den skal være

Varehuskjeden JC. Penney steg markert,opp over åtte prosent, etter at salgsnedgangen avtok i tredje kvartal.

Søkemotorselskapet Yahoo! Inc. steg nær tre prosent etter at selskapet økte sitt tilbakekjøpsprogram med fem milliarder dollar.

Samtidig viser fersk statistikk at salget av brukte boliger i USA falt 3,2 prosent i oktober, til 5,12 millioner sesongjustert.

Det var på forhånd ventet et fall på 2,9 prosent, til 5,14 millioner boliger sesongjustert, ifølge TDN Finans.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også:
Åtte årslønner for en leilighet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.