Leder for Det internasjonale valutafondet (IMF) Christine Lagarde advarer om en «skuffende og ujevn» global vekst, hvor fremvoksende økonomier rammes av et femte år på rad med oppbremsing i veksten, skriver Financial Times.

Lagarde holdt onsdag en pressekonferanse før IMFs årsmøte i Lima i Peru i neste uke, og sa at verdens økonomiske vekst vil bli svakere i år enn i fjor, og at det bare vil bli en beskjeden vekst i 2016.

IMF-sjefen sier at organisasjonens største bekymring gjelder fremvoksende økonomier, som rammes av oppbremsing i Kina, fallende råvarepriser, utsikter til høyere amerikanske renter, og risiko for ytterligere oppgang i dollarkursen.

Lagarde tegner et relativt positivt bilde av industrilandenes økonomi, og beskriver USAs utvikling som «passelig robust» på linje med Storbritannia, samtidig som eurosonen står overfor en økonomisk gjeninnhenting.

Hun fremholder at verden står overfor to nøkkelendringer på det økonomiske område: For det første må Kina komme over i en mindre investeringsintensiv vekstmodell, noe som kan føre til en utvidet periode med lave råvarepriser. For det andre må USA gjennomføre et skift til høyere renter, hvor den amerikanske sentralbanken vurderer sin første renteheving siden 2006.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Morgenens viktigste nyheter

Russland og USA i samtaler om luftangrep i Syria

Oljeprisene stiger noe

Se DNTV: Folk er ikke redde

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert: