Tørken som nå herjer i Midtvesten er den verste USA har opplevd siden 1956, konstaterer myndighetene.

55 prosent av USA er nå rammet av moderat til ekstrem tørke, går det fram av en rapport fra Oceanic and Atmospheric Administration.

En må helt tilbake til desember 1956 for å finne verre tørke. Den gang var 58 prosent av USA rammet.

Tørken har rammet hardest i Midtvesten, men også i andre delstater tvinger knusktørre avlinger desperate bønder til å kvitte seg med kveg i takt med at prisen på fôr skyter i været.

Kvitter seg med kveg
Mange amerikanske bønder opplevde også tørke i fjor, noe som bidro til å redusere kvegbestanden i USA til det laveste på 60 år og rekordhøye priser på kjøtt.

Nå forsøker så mange bønder å kvitte seg med kveg at prisen per dyr har falt med 100 dollar bare på en måned.

Over hele Midtvesten holdes det nå kvegauksjonene, men kjøperne står ikke i kø.

Katastrofetilstand
Det amerikanske landbruksdepartementet har erklært katastrofetilstand i 26 delstater som følge av tørke og fôrmangel.

I forrige uke slo departementet fast at 87 prosent av avlingene i en delstat som Missouri enten er dårlige eller svært dårlige, mens annenhver avling i Iowa havnet i samme kategorier.

Flere delstater har bedt de føderale myndighetene om lov til å åpne verneområder for beiting og høyslått, i håp om å kunne redusere fôrmangelen.

Les også: Varmerekord på Grønland


Veksten er problemet i verden

- Trenger ny jordklode for å dekke forbruksveksten
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.