Superoffice-gründer Une Amundsen er lei skyggetilværelsen på Oslo børs. Sammen med et knippe investorer har han nå lagt inn bud på alle aksjene i programvareselskapet, og målet er å forlate børsen.

- Nå har vi vært på børsen i ti år. De siste to- tre årene har det vært helt dødt – uansett hva vi gjør. Det er ingen omsetning av aksjen og ingen interesse, sier Amundsen til Dagensit.no.

Han mener dette er et generelt problem for it-aksjer.

- Det har vært nesten bare olje og energi de siste årene - it er glemt med unntak av Telenor og Tandberg. Selv store aksjer som EDB er veldig dårlig, sier Amundsen.

Les også: It-børsen halvert på ett år

Ikke bruk for børsen
Det var bra for noen år siden, mener Amundsen, men nå tror han ikke børsen har noe å tilføre selskapet. Ifølge Amundsen har han ellers ingen planer om endret kurs hvis selskapet går av børs.

- Vi jobber videre akkurat som vi har gjort, men uten utvendig støy. Vi har har ikke bruk for instrumentene som børsen gir, noteringen koster en del og vi har ingen glede av børsen, sier Amundsen.

Flere på laget
Budet på aksjene er fremmet gjennom SuperInvest, et selskap som er eid av Une Amundsen. Amundsen var gründer og lenge administrerende direktør i selskapet. Nå er han styreformann.

SuperInvest byr 31 kroner aksjer. Sluttkursen fredag var 27 kroner aksjen.

- Omsetningen av aksjen er så lav at folk ikke kommer ut heller. Da er dette en fin mulighet. Dette er en veldig fornuftig pris i dagens tøffe marked, mener Amundsen.

Med seg på laget har Amundsen Visma, Torstein Tvenge, Magnus Tvenge og enkelte andre aksjonærer som har vært med Superoffice lenge. Disse vil, hvis budet blir akseptert, selge sine aksjer i Superoffice mot tilsvarende aksjer i det nye eierselskapet, Superinvest. Amundsen blir altså uansett ikke eier alene.

- Jeg hadde ikke mer gryn, forklarer Amundsen til Dagensit.no.

Følg aksjen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.