Sector Omega, som representerer 21,61 prosent av stemmene i Det norske oljeselskap på den ekstraordinære generalforsamlingen mandag, vil foreslå et nytt styre i Det norske med Diderik Schnitler som styreleder. Det innebærer å kaste Kaare Gisvold, som er foreslått som fortsatt styreleder av valgkomiteen.

  Sector kom inn på eiersiden i Det norske da DNO International helt nylig solgte seg ned i selskapet, etter en avtale som ble gjort under fusjonen mellom Pertra og den norske delen av DNO.

Les mer: Dragkamp om Det norske og Solgte aksjepost til partner

I tillegg foreslås Jan Rune Steinsland, Marianne Elisabeth Johnsen, Marianne Lie og Hege Sjo som nye styremedlemmer. Forslaget innebærer, i likhet med forslaget fra valgkomiteen, at antall representanter fra DNO International reduseres fra tre til to, noe som begrunnes med DNOs reduserte eierandel fra 37 til 25 prosent i Det norske.

Les valgkomiteens innstilling: Foreslår nytt styre i Det norske

"Aksjekursutviklingen i Det norske har være meget skuffende, selv sett i lys av det brede markedsfallet forårsaket av den globale finanskrisen. Sector mener at det blant annet er den store usikkerheten rundt selskapets videre strategiske retning, som forklarer den negative utviklingen", heter det i meldingen.

Erik Evjen, som stiller som fullmektig for Sector Omega på Det norske oljeselskapet sin ekstraordinære generalforsamling 2. februar, har fullmakter til å stemme for totalt 14.031.419 aksjer i Det norske, noe som tilsvarer 21,6 prosent av aksjekapitalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.