Både norske, europeiske og amerikanske pilotorganisasjoner reagerer på at Norwegian vil drive langdistanseflyvninger med base i Irland og med asiatisk personale. De mener dette vil føre til en fragmentering av luftfarten og kontrollen med den.

Tirsdag møtte den amerikanske piloten Lee Moak og flere andre amerikanske og europeiske fagforeningsledere statssekretær John-Ragnar Aarset (H). Han lover å lytte til det de har på hjertet.

- Jeg skjønner at de er kritiske til at Norwegian har startet opp med flyvninger til USA. Det vil jeg gjerne høre mer om begrunnelsen for, sier Aarset før møtet.

Men han viser til at det er opp til irske myndigheter å godkjenne lisenssøknaden til Norwegians irske selskap, mens amerikanske myndigheter må godkjenne at selskapet får operere der.

Også Jack Netskar fra Norsk Flygerforbund deltok på møtet. Fagforeningene skal også møte NHO og den amerikanske ambassadøren i Oslo.

Les også: Fagforeningstopper til Oslo for å kjempe mot Norwegian

<b>Nå får Norwegian støtte </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.